Over de REC

De Radio Elektronica Club (REC) is een actieve club voor iedereen uit Culemborg en wijde omgeving die geïnteresseerd is in alles wat maar met radio te maken heeft. De meeste leden zijn zendamateurs, maar dat is zeker geen vereiste om lid te worden. Belangstelling en plezier in de hobby vinden wij het belangrijkste. Om een idee te krijgen van onze activiteiten kun je eens op onze historie pagina kijken.

Iedere derde dinsdag van de maand komen we bijeen in ons clubhonk in Culemborg. Ga naar adressen voor het adres en routekaartje. Kom gerust eens langs, u bent van harte welkom!

Naast de clubavonden organiseren we ook andere activiteiten. Zo organiseren we ieder jaar in het eerste weekend van juli de REC Velddagen in de omgeving van Culemborg. Daarnaast zitten we af en toe op korenmolen ‘De Hoop’ in het historische centrum van Culemborg, waar we een quad voor 80m rond de wieken spannen en het hele weekend HF-verbindingen maken. Soms zitten we ook op de ‘Dikke Toren’ in Varik die we dan tijdelijk ombouwen tot zendstation.

Bent u in de buurt? Laat uw stem dan eens horen op onze huisfrequentie 144.5375 MHz (FM).