Lezing Network Radio

Dat leggen van contacten over de hele wereld kan tegenwoordig dan ook op vele manieren. En soms worden we ook gedwongen om andere wegen te zoeken doordat het storingsniveau op de toegewezen amateurbanden te hoog is door allerlei elektronica om ons heen. (denk aan storende LED lampen, zonnepanelen, laders etc.).

Een groot aantal leden van onze club maken bijvoorbeeld gebruik van Zello om onderling in contact te blijven. Uit de discussie bleek dat dit wordt gezien als toevoeging, geen vervanging uiteraard.

Daarnaast bestaat er een applicatie HamSphere. Deze applicatie simuleert een tranceiver waar verbindingen mee gemaakt kunnen worden. Deze simulatie is zeer realistisch, denk aan condities op de banden. Aeilko heeft hiermee ook een demonstratie gegeven.

hdrpl

Een boeiende avond met leuke discussies. Voor een groot aantal leden toch een wereld die aardig onbekend was.

De gehele presentatie van Aeilko is hier terug te vinden.