Demonstratie 3D-printen door Ernest PA3HCM

Zelfbouw is onlosmakelijk verbonden met onze hobby. We solderen vele schakelingen en programmeren Arduino’s of andere microcontrollers. Maar wat je ook bouwt, uiteindelijk komt er altijd mechanisch werk bij kijken, en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Maar nu wel, want in de moderne shack staat nu een 3D-printer!

De laatste jaren is 3D-printen steeds meer betaalbaar geworden voor de hobbyist. In Nederland zijn 3D-printers te koop vanaf 200 euro. Print je niet zo vaak, dan kun je ook eenvoudig gebruik maken van een heel netwerk van hobbyisten, die hun printer beschikbaar stellen om voor een habbekrats jouw objecten te printen.

Ernest PA3HCM neemt je op de clubavond van 16 oktober 2018 mee in de wereld van 3D-printen. Hij zal laten zien hoe alles in zijn werk gaat. We gaan ter plekke 3D-objecten tekenen, en natuurlijk ook printen! Omdat 3D-printen tijdrovend kan zijn, printen we die avond alleen kleine objecten, bijvoorbeeld een sleutelhanger met je call erop. Verder zijn er diverse voorbeelden aanwezig om te laten zien wat een 3D-printer zoal toevoegt aan de zelfbouw.